Kaka, Nestor meridionalis, Stewart Island, Nový Zéland

Kaka, Nestor meridionalis, Stewart Island, Nový Zéland

Popis: Kaka je lesní papoušek, který se vyskytuje pouze na Novém Zélandu. Je to ohrožený druh, jeho populace rychle klesá zejména díky introdukovaným predátorům. Naštěstí v okolí obce Oban na ostrově Stewart Island je evidentně životaschopná populace. Je nádherné je pozorovat v korunách stromů.

[zobrazit fotografii na mapě]

Klíčová slova: New Zealand, Nový Zéland, Southland, Stewart Island, Kaka, Nestor meridionalis, fauna, ptactvo, pták, papoušek, příroda, ohrožený, Oban, Halfmoon Bay, Murihiku

Exif: Čas: 1/125, Clona: 8.0, ISO: 200

Zobrazeno: 11037 ×